Kako da osiguraš 5 zvezdica na AirBnB

13 Dec 2022
Kako da osiguraš 5 zvezdica na AirBnB

Koliko se puta dogodilo da rezervišeš Airbnb sa namerom da uživaš u čistom i lepo opremljenom prostoru, ali kada stigneš na lokaciju dočeka te sasvim druga priča?

Niko ne voli loše ocene - gosti žele udoban i čist smeštaj, a domaćini uspeh i vraćanje uloženog novca. Pa kako onda stići do tih 5 zvezdica i dobrih recenzija?

Isprati naše savete za 5 zvezdica na Airbnb bez puno ulaganja.

Postavi detaljan i tačan oglas

Ovo je najčešća početnička greška koja se može obiti o glavu i napraviti problem. Zato, nemoj da obećavaš stvari koje ne možeš da ispuniš. Ocene često nemaju veze sa stanjem same nekretnine - ako se uloži malo vremena i truda čak i najstarija garsonjera može da bude prijatna i čista.

Zato je bitno naglasiti svaki detalj - ako je Airbnb pored glavnog puta (postoji mogućnost buke), ako je dnevni red zgrade izmenjen, da li ima klimu i koliko parking mesta. Nekim gostima ove sitnice neće biti bitne, ali važno je da imaju uvid u celokupnu sliku pre nego što pritisnu dugme Rezerviši. U suprotnom, može biti iznenađenje za obe strane.

Zoomed out

Neka se gosti osećaju kao kod kuće

Novi grad, nova država, novi krevet - na putovanju puno stvari ume da bude nepoznato. Zato je na domaćinu da ostavi mali znak pažnje za gosta, kako bi se što više osećao kao kod kuće. To ne znači da treba čitav dom da izmeniš - već samo da obratiš pažnju na detalje.

  • Skloni sve lične fotografije, sitnice i porodične uspomene koje mogu da navedu gosta da se oseća kao u tuđem domu.
  • Vodi računa o detaljima koji utopljavaju dom - vaza sa cvećem, poruka dobrodošlice, komplementarna čokoladica.
  • Ukoliko je smeštaj pet friendly ne zaboravi da ostaviš činijice za vodu i hranu.
  • Ne ostavljaj stvari koje su ostavili prethodni gosti – pored detaljnog čišćenja, ne zaboravi da proveriš da li je nešto zaboravljeno u smeštaju. Niko ne voli da razmišlja koje sve spavao u istom krevetu. :)

Zoomed out

Ponudi sadržaj van smeštaja

Znaš neki dobar restoran? Imaš prijatelje koji drže kafić? Pekara pored tvog smeštaja ima sjajne mafine?

Probaj da uključiš što više brošura i lista znamenitosti, kao i restorana i kafića koje gosti mogu posetiti. U dogovoru sa lokalnim kafićima, gostima možeš da ponudiš besplatnu kafu ili kolač. Na taj način sve tri strane dobijaju nešto – ti šansu za dobru recenziju, gost kafu gratis, a kafić preporuku.

Zoomed out

Zanimacije u smeštaju

Često se dogodi da nevreme napolju poremeti planove razgledanja grada ili uživanja u prirodi, pa budemo zaglavljeni u smeštaju i smoreni do besvesti. Tada na scenu stupaju različite igrice i besplatan sadržaj za razonodu.

Naravno, nije moguće za očekivati da smeštaj poseduje najnoviji PS5, ali gostima možeš da ostaviš društvene igre, karte ili Netflix. Nećemo da pominjemo besplatan Wi-Fi. :)

Zoomed out

Nezgode se dešavaju

Nekad jednostavno ne može sve da ide po planu, koliko god mi to hteli. Cev koja puca, ključ koji se slomi ili pokvareni klima uređaj, sve su to problemi koji mogu da pokvare smeštaj i doživljaj.

Možda ih ne možeš predvideti, ali na tebi je da brzo reaguješ i otkloniš poteškoće u što kraćem roku. Gosti uglavnom imaju razumevanja za dešavanja koja su van naše kontrole, ali im možeš nadoknaditi štetu vinom na račun kuće ili možda popustom na cenu smeštaja.

Na kraju dana, neki troškovi danas se isplate sutra.

Cena kao faktor

I pored svega navedenog, odnos cene i kvaliteta najčešće bude odlučujući faktor. Naš savet je da dobro istražiš tržište i uporediš cene sa kvalitetom smeštaja. Na taj način ćeš formirati pravu cenu za tvoj Airbnb i osigurati sebi dobru ocenu. Iskoristi naš pretraživač i uporedi cene smeštanja kada je Airbnb rentanje u pitanju.

Podeli ovaj članak

Šta čekaš?
Započni svoju pretragu 🚀